Harmonie na talíři

Harmonie na talíři

Jednoduché curry s černou čočkou a Jidášovým uchem

Máte hlad a lednice zeje prázdnotou?

Nezoufejte, mám pro vás tip na luštěninovou dobrotu. Uvařte si SKVĚLÉ, VEGAN a SUPER JEDNODUCHÉ čočkové curry.

1 šálek (250g) černé čočky beluga v suchém stavu
1 velká plechovka kokosového mléka (400 ml)
1 menší cuketa
1 větší cibule
3 stroužky česneku
1 mrkev
1 rajče
Hrst nakrájeného Jidášova ucha
Curry koření (2 lžičky a více)
Římský kmín (2 lžičky a více)
Sůl, pepř
Pár kapek citrónové šťávy
Olej
Čerstvý koriandr
Voda

Postup

Na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájenou mrkev, cuketu a česnek. Přisypte koření. Jakmile se koření rozvoní, přidejte nejlépe předem nafermentovanou (24h namočenou s pár kapkami citrónové šťávy) a pod tekoucí vodou propláchnutou čočku.

Každá luštěnina se fermentuje trochu jinak. Díky fermentaci Vás luštěniny nebudou nadýmat, posílíte zažívání (díky čemuž se Vám bude lépe hubnout) a Vaše tělo využije maximum vitamínů a živin obsažených v luštěninách. Pronikněte do všech tajů fermentace s Lušteninovým průvodcem a zažijte spoustu AHA momentů, praktických informací a skvělého vaření.

Dále k čočkové směsi přidejte předem namočené sušené Jidášovo ucho pokrájené na drobné plátky. Pokud máte čerstvé, není třeba namáčet (Víte, že Jidášovo ucho nyní najdete v přírodě? Mrkněte na bez černý, na kterým roste nejčastěji).

Přidejte na drobné kousky nakrájené rajče. Zalejte vodou v takovém množství, aby byla čočka ponořena plus zůstal cca 1 centimetr vody nad (pokud by směs byla příliš hustá, můžete více naředit). 5 min před koncem vaření přidejte koko mléko a trochu citrónové šťávy. Případně ještě dochuťte kořením.

Curry podávejte s uvařenou jasmínovou nebo basmati rýží a natrhaným čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť.

Už jste zkoušeli skvělé čokoládové brownies z luštěnin? Že ne? Stáhněte si Luštěninového průvodce ZDARMA (3 úpravy luštěnin, které by Vás nenapadly) a zažijte čokoládovou explozi :-).

Nemáte čas vařit? Začtěte se do Luštěninového fofr průvodce a naskočte na vlnu rychlého vaření.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *