Harmonie na talíři

Harmonie na talíři

Vegan cuketová bábovka s vůní citrónu

Nevíte, co s přebytky cuket ze zahrádky? Upečte si tuto vláčnou a odlehčenou vegan cuketovou bábovku s vůní citrónu. Je skvělá a navíc super rychlá 🚀.

Na 1 bábovku potřebujeme

400 g cukety
250 g hladké špaldové mouky
50 g pohankové mouky (Green Apotheke, Šmajstrla)
50 g mandlové mouky
50 g kokosového oleje
50 ml rostlinného mléka
30 g vanilkové Hrašky (koupíte ZDE) 
100 g panely/třtinového cukru
1/2 prášku do pečiva
Kůra z půlky citrónu
Hrst nalámané vysokoprocentní čokolády
Špetka soli

NA POLITÍ

Vysokoprocentní čokoláda

Jak na vegan cuketovou bábovku

Cuketu nastrouháme najemno (neždímeme ji) a přidáme k ní všechny ostatní suroviny. Pomocí šlehače vše důkladně zapracujeme a těsto vylijeme do bábovkové formy.

Pečeme přibližně 1 hodinu na 155 °C. Bábovku necháme mírně vychladnout a poté ji opatrně vyklopíme. Nakonec ji polijeme rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu.

Dobrou chuť. 😋

Vanilková Hraška v receptu krásně nahradí vejce a zároveň bábovce dodá jemnou vanilkovou chuť. Hledáte-li zdravou a chutnou náhradu vajec, vsaďte na vanilkovou Hrašku :-).

Tušili jste, že z luštěnin si můžete upéct TOP zdravé DORTY a DEZERTY?

Začtěte se do tištěné knižní novinky Luštěniny, jak je neznáte a zakousněte se do fantastického fazolového krtkáče, krémového cizrnového mrkváče a vláčných mechových muffinů.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *